FRANKFURTERKI ŚLĄSKIE – kiełbaski z uprzednio zamarynowanych mięs wieprzowych, napełnionych w osłonki naturalne baranie, w postaci batonów o długości około 15 cm. Długotrwały proces osadzania wyrobu czyli wyrównywania smaku w produkcie przed rozpoczęciem obróbki termicznej oraz wędzenie w ciepłym gęstym dymie współtworzy atrakcyjną barwę produktu oraz decyduje o wyrazistości i niepowtarzalności smaku produktu. Produkt chętnie wybierany przez smakoszy wyrobów surowo wędzonych jak i przez pozostałych klientów, gdyż po podgrzaniu produkt smakuje jeszcze lepiej.

KABANOS DROBIOWO – WIEPRZOWY – kiełbasa z przewagą mięsa drobiowego, średnio rozdrobniona, w jelicie naturalnym cienkim, w postaci długich pęt, wędzona do uzyskania jasno brązowej barwy zewnętrznej, parzona, lekko podsuszana. 100g wyrobu gotowego uzyskujemy z 100g surowca mięsnego (drobiowego oraz wieprzowego). Na przekroju barwa jasna, lekko różowa, konsystencja wyrobu krucha, soczysta, miękka, smak delikatny typowy dla produktu drobiowo – wieprzowego. Kabanos stanowi smakowitą propozycję dla osób poszukujących wyrobów z mięsem drobiowym, będących na diecie, lub poszukujących ciekawej i smacznej przekąski.

KABANOS WIEPRZOWY – produkt na bazie mięsa wieprzowego z odpowiednią dobraną kompozycją przypraw w osłonce naturalnej baraniej, wędzony od uzyskania brązowej barwy, suszony aby uzyskać charakterystyczną dla danego asortymentu kruchość i łamliwość a także lekkie i równomierne pomarszczenie powierzchni. Smak wyrobu intensywnie mięsny, lekko podkreślony przez użytą mieszankę przypraw. Produkt idealnie sprawdza się podczas dłuższego przechowywania. 100g wyrobu gotowego uzyskujemy z 131g mięsa wieprzowego.

KIEŁBASA BESKIDZKA PIECZONA – kiełbasa drobno rozdrobniona na bazie surowca mięsnego wieprzowego z dodatkiem przypraw w osłonce białkowej, parzona a następnie wędzona i pieczona, o lekko pomarszczonej powierzchni. Smak produktu delikatny, mięsny, wyczuwalne dodane w procesie produkcyjnym ziarenka gorczycy. Produkt w postaci niewielkich, chętnie kupowanych przez klientów batonów, dobrze się kroi na plasterki jak również długo zachowuje świeżość w warunkach chłodniczych.

KIEŁBASA BIAŁA PARZONA – jedna z najbardziej znanych i lubianych wśród Klientów kiełbas. Wyrób z odpowiednio dobranych i zamarynowanych mięs wieprzowych z dodatkiem charakterystycznych dla danego asortymentu i widocznych pod osłonką produktu przypraw i ziół takich jak pietruszka i majeranek. Konsystencja wyrobu zwięzła, mięsna, smak delikatny, z wyczuwalną kompozycją użytych przypraw. Nieodłączny składnik żurków, barszczy oraz innych ciepłych dań.

KIEŁBASA BOCZKOWA PIECZONA – kiełbasa o wysokiej zawartości mięsa wieprzowego z boczków wieprzowych, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona oraz pieczona, w postaci niewielkich pęt w osłonce naturalnej wieprzowej. Barwa produkt od jasno – brązowej do brązowej , powierzchnia lekko pomarszczona. Wyrób idealny po pokrojeniu na plasterki na kanapkę, jeszcze lepiej smakuje po podgrzaniu w wodzie lub z grilla, gdyż ciepło podkreśla i wydobywa delikatny smak mięsa oraz przypraw, w tym użytych ziaren gorczycy.

KIEŁBASA GÓRALSKA – drobno rozdrobniona kiełbasa wieprzowo – drobiowa w postaci długich pęt o charakterystycznej jasno brązowej barwie. Produkowana od lat w oparciu o niezmienną, sprawdzoną recepturę, której podstawą są świeże mięsa, wyostrzająca smak mieszanka przypraw oraz krótkotrwałe wędzenie produktu. Doskonale sprawdza się jako mięsna podstawa ciepłych dań, samodzielny gorący posiłek, chętnie wybierana przez Klientów na ognisko lub grilla.

KIEŁBASA JAŁOWCOWA – kiełbasa z surowca mięsnego wieprzowego w postaci niewielkich ciemno – brązowych pętek, długotrwale podsuszana, o lekko pomarszczonej powierzchni. Użyta mieszanka przypraw, wśród których dominuje ziarno jałowca w pełni wydobywa i podkreśla smak marynowanych mięs wieprzowych. Produkt polecany zarówno osobom szczególnie lubiącym smak i aromat jałowca, jak również poszukującym wysokiej jakości intensywnie mięsnych wyrobów, które szczególnie dobrze i długo przechowują się w warunkach chłodniczych. 100g wyrobu gotowego uzyskujemy z 114g mięsa wieprzowego.

KIEŁBASA KMINKOWA – kiełbasa w osłonce białkowej, grubo rozdrobniona z wykrawanych z mięśni szynki wieprzowej mięs, marynowanych, z odpowiednio dobraną kompozycją przypraw, wśród których dominuje nadający produktowi charakterystyczny smak kminek w postaci ziaren widocznych na przekroju oraz pod osłonką produktu. Wyrób produkowany w oparciu o niezmienną od lat recepturę. Na przekroju produktu widoczne duże kawałki mięs o

KIEŁBASA KRAKOWSKA – jeden z najpopularniejszych produktów z grupy kiełbas grubo rozdrobnionych, produkowany od lat i od lat cieszący się taką samą lub nawet większa popularnością wśród Naszych Klientów. To co wyróżnia nasz wyrób to duże kawałki najlepszych mięs wieprzowych z szynki oraz właściwie dobrana kompozycja przypraw. Smak wyrobu mięsny, delikatny, przypominający smak kiełbasy Krakowskiej sprzed wielu lat. Idealna w postaci plasterków na kanapki lub jako dodatek do sałatek.

KIEŁBASA KRESOWA – to wyrób z najwyższej jakości mięs wieprzowych z szynki wieprzowej, zamarynowanych i przyprawionych, w osłonce białkowej, wędzony w dymie bukowo-olchowym, parzony, o barwie brązowej. Wyrób w postaci ręcznie przewiązanego batonu o masie około 2,5 do 3 kg, idealnie nadający się na krajalnice. Na przekroju widoczne duże kawałki szlachetnych mięs wieprzowych a także użyte przyprawy, a zwłaszcza przełamane ziarna pieprzu czarnego, widoczne również pod osłonką. Konsystencja wyrobu lekko krucha, soczysta, smak intensywnie mięsny, wzbogacony użytą kompozycją przypraw. Produkt wart polecenia ze względu na wysoką zawartość mięsa wieprzowego (97%), doskonały smak oraz długie utrzymywanie swoich walorów podczas przechowywania w warunkach chłodniczych.

KIEŁBASA KRUCHA GÓRALSKA – kiełbasa z mięs wieprzowych oraz odpowiednio do niej dobranej kompozycji przypraw, w jelicie naturalnym wieprzowym, w postaci niewielkich pęt o jasno – brązowej barwie i nieznacznie pomarszczonej powierzchni. Konsystencja odpowiadająca nazwie produktu, zwięzła, mięsna a jednocześnie krucha, dopuszczalna lekko rozpadająca się, z nieznacznym wybiciem soczystej galaretki. Kiełbasa idealna do kanapek, jak i do spożycia po podgrzaniu.

KIEŁBASA MAŁOPOLSKA – wyrób delikatesowy produkowany w oparciu o lokalną wieloletnią tradycję i doświadczenie. Produkt w postaci długich pęt o jasno brązowej barwie i delikatnie pomarszczonej powierzchni wyłącznie z mięsa wieprzowego z dodatkiem tylko i wyłącznie naturalnych przypraw. Pieczenie produktu odbywa się w tradycyjnych wędzarniach opalanych szczapami drewna olchowego i bukowego. 100g wyrobu gotowego wyprodukowano z 106g mięsa wieprzowego.

KIEŁBASA MNICHA – kiełbasa średnio rozdrobniona z przeważającym udziałem mięsa wieprzowego, w osłonkach naturalnych, w postaci batonów o długości około 25 cm, bardzo ciemno wędzona, z charakterystyczna posypką z majeranku na powierzchni. Na przekroju widoczne kawałki mięs oraz niewielka ilość użytych przypraw, konsystencja zwięzła, mięsna, lekko krucha. Produkt o ciekawym, delikatnym smaku z wyczuwalnym aromatem majeranku.

KIEŁBASA OD CHŁOPA – charakterystyczna kiełbasa w postaci długich batonów, o barwie od jasno – brązowej do brązowej, i wysokiej zawartości mięsa wieprzowego (94%), pod osłonką widoczne dodane przyprawy. Na przekroju duże kawałki mięsa, konsystencja więzła, mięsna a jednocześnie krucha, wyczuwalny smak użytych przypraw. Kiełbasa idealna zarówno na kanapkę jak i po podgrzaniu jako podstawa ciepłych dań.

KIEŁBASA PODHALAŃSKA – kiełbasa drobno rozdrobniona wieprzowo – drobiowa, w postaci batonów o długości około 14 cm i jasno brązowej do brązowej barwie zewnętrznej. Barwa na przekroju różowo – czerwona jednolita, konsystencja wyrobu zwięzła, soczysta. Wyrób najlepiej smakujący po podgrzaniu, idealny na grilla lub jako dodatek do dań ciepłych.

KIEŁBASA PODWAWELSKA – kiełbasa średnio rozdrobniona w osłonce naturalnej wieprzowej, w postaci długich pęt o jasno brązowej barwie, uzyskanej dzięki krótkotrwałemu wędzeniu w bukowo – olchowym dymie. Konsystencja wyrobu zwięzła, soczysta, mięsna, wyczuwalny smak dodanych przypraw i aromat wędzenia. Produkt idealny jako podstawa ciepłego posiłku jak również jako mięsny dodatek do dań gorących, super smakuje również z grilla.

KIEŁBASA SCHABOWA – szlachetna kiełbasa o wysokiej zawartości mięsa wieprzowego (98%) której nazwa odzwierciedla jakość i rodzaj użytego surowca mięsnego – najlepszych mięs wieprzowych ze schabów, zamarynowanych z dodatkiem podkreślających smak wyrobu przypraw. Produkt w postaci pęt o złocistej lub jasno – brązowej barwie. Na przekroju widoczne duże kawałki mięs, dopuszczalne nieznaczne skupienia galaretki. Konsystencja wyrobu zwięzła, krucha a jednocześnie soczysta, smak delikatny, wyraźnie mięsny. Kiełbasa idealnie smakuje zarówno sama, na kanapce jak również jako wysokiej jakości mięsny dodatek do różnorodnych dań.

KIEŁBASA ŚLĄSKA – kiełbasa średnio rozdrobniona o wysokiej zawartości mięsa wieprzowego (83%) w osłonce naturalnej w postaci małych batonów o złocisto – brązowej barwie. Na przekroju oraz pod osłonką wyrobu widoczne duże kawałki mięs, które sprawiają iż konsystencja wyrobu jest intensywnie mięsna i zwięzła. Dodane przyprawy delikatnie podkreślają smak produktu. Kiełbaska doskonale sprawdza się jako ciepły śniadaniowy posiłek, jako dodatek do gorących dań, jak również często wybierana jest przez Naszych Klientów z przeznaczeniem na grilla.

KIEŁBASA TATRZAŃSKA – kiełbasa, która od wielu lat produkowana jest według niezmiennej receptury. Zamarynowane wcześniej mięso wieprzowe powoli kruszeje oraz nabiera właściwego smaku dzięki użytej mieszance przypraw. W wyrobie gotowym wyczuwamy delikatny aromat jałowca, pieprzu, kolendry oraz gałki muszkatołowej, który idealnie współgra ze smakiem mięsa. Całości dopełnia powolne dosuszanie Naszej kiełbasy w komorach tradycyjnych gdzie olchowo – bukowy dym nadaje jej wyjątkowy zapach, kolor i wygląd, czego dowodem jest niewielkie pomarszczenie osłonki. Kiełbasa Tatrzańska dzięki temu, iż jest Kiełbasą podsuszana idealnie przechowuje się w warunkach chłodniczych, choć amatorzy wyrobów wędliniarskich lubią ją jeszcze dodatkowo podsuszyć. 100g wyrobu gotowego uzyskujemy z 114g mięsa wieprzowego.

KIEŁBASA TORUŃSKA – kiełbasa średnio rozdrobniona , w osłonce naturalnej, w postaci charakterystycznych pęt o brązowej barwie i lekko pomarszczonej powierzchni uzyskanej podczas końcowego pieczenia wyrobu. Na przekroju widoczne „oczka” rozdrobnionego surowca, konsystencja wyrobu zwięzła, soczysta. Smak oraz aromat wędzenia produktu sprawia iż idealnie sprawdza się jako dodatek do mięsnych dań na gorąco lub jako samodzielna podstawa ciepłego posiłku, w sezonie grillowym chętnie wybierana przez Klientów.

KIEŁBASA ZBÓJNICKA – kiełbasa drobno rozdrobniona w postaci batonów o długości około 14 cm i ciemno brązowej barwie, z widocznymi pod osłonką oraz na przekroju produktu użytymi przyprawami. Produkt stworzony z myślą o klientach którzy poszukują kiełbasy do spożycia na ciepło o wyrazistym, i mocnym smaku dodanych przypraw. Dlatego produkt najlepiej smakuje po intensywnym podgrzaniu na patelni z cebulką lub z grilla.

KIEŁBASA ZE ŚWINIOBICIA – kiełbasa o wysokiej zawartości mięsa wieprzowego (86%), lekko wędzona, parzona, w postaci batonów o długości około 15 cm. Specyficzna obróbka termiczna w czasie której produkt krótkotrwale przebywa w aromatycznym dymie bukowo – olchowym nadaje wyrobowi charakterystyczną jasno-brązową barwę. Użyta mieszanka przypraw doskonale podkreśla smak najwyższej jakości mięs. Wyrób doskonale smakuje po podgrzaniu: w wodzie, na patelni czy w szczególności na grillu.

KIEŁBASA ZWYCZAJNA – kiełbasa drobno rozdrobniona w osłonce naturalnej, w postaci średniej długości batonów o apetycznej brązowej barwie. Na przekroju barwa jednolita różowo – czerwona, konsystencja wyrobu zwięzła, soczysta. Wyrób od wielu lat dobrze znany i doceniany przez Klientów, stanowi idealny dodatek do bigosów, grochówki, żurków, pysznie smakuje z patelni lub grilla.

KIEŁBASKI ŚLĄSKIE – kiełbasa średnio rozdrobniona wieprzowa, w osłonce naturalnej baraniej, parzona, wędzona do uzyskania barwy złocistej, jasno – brązowej w postaci batonów o długości około 15 cm. Konsystencja wyrobu zwięzła, mięsna, smak delikatny, przyprawy nieznacznie wyczuwalne. Dobre na zimno jako przekąska, doskonale smakują po podgrzaniu, często wybierane przez Klientów na szybkie i smaczne śniadanie.

MORTADELA ZWYKŁA – produkt znajdujący się w ofercie handlowej Naszej Firmy od początku jej istnienia, produkowany według niezmiennej od lat receptury. Mortadela to kiełbasa homogenizowana, parzona, w osłonce sztucznej, na przekroju barwa jednorodna, lekko różowa. Konsystencja wyrobu zwięzła, sprężysta, a jednocześnie miękka, smak delikatny, typowy dla danego gatunku wyrobu. Wybierana przez Klientów jako wędlina na kanapki ale równie często z przeznaczeniem do spożycia na ciepło po podpieczeniu na patelni.

PARÓWKI KACPERKI – kiełbasa homogenizowana o przeważającym udziale surowca drobiowego, w osłonce sztucznej w charakterystyczne czerwone paski, w postaci batonów o długości około 15cm, parzona. Barwa na przekroju różowa, konsystencja po zagrzaniu produktu miękka, lekko sprężysta, smak delikatny, wyczuwalne użyte w produkcji przyprawy. Produkt po podgrzaniu stanowi smaczną podstawę śniadania.

PARÓWKI WIEPRZOWE – kiełbasa homogenizowana na bazie surowca wieprzowego, o długości około 15 cm w osłonce sztucznej. Barwa wyrobu jasno różowa, jednolita na całym przekroju, konsystencja typowa dla produktu typu parówki, zwięzła, sprężysta, miękka. Produkt niezbędny do przygotowania smacznego śniadania, nadaje się również do hot-dogów, ciekawie smakuje również po podgrzaniu na patelni.

PARÓWKI Z CIELĘCINĄ – kiełbaska homogenizowana wieprzowo – wołowo – cielęca, w osłonce naturalnej, wędzona, parzona, o delikatnej jasno – brązowej barwie i długości około 15 cm. Podstawą produktu są wysokiej jakości mięsa oraz przyprawy, smak wyrobu kształtuje również krótkotrwałe wędzenie w bukowo – olchowym dymie. Barwa na przekroju różowa, jednolita, konsystencja zwięzła, po podgrzaniu soczysta, smak delikatny, mięsny.

PARÓWKI Z SZYNKI – wyrób najwyższej jakości wśród oferowanych przez Naszą Firmę parówek. Kiełbasa homogenizowana o wysokiej zawartości mięsa wieprzowego (89%) i starannie dobranych przyprawach smakowych, w osłonce sztucznej, lekko wędzona, dzięki czemu smak produktu jest wyjątkowo ceniony przez Klientów. Konsystencja wyrobu zwięzła, mięsna, produktu zadowoli każdego smakosza parówek.

PARÓWKOWA – kiełbasa homogenizowana wieprzowo – drobiowa, w osłonce naturalnej, w postaci niewielkich batonów o jasno –brązowej, apetycznej barwie, pozyskiwanej w czasie krótkiego wędzenia. Na przekroju barwa różowa, jednolita, konsystencja wyrobu zwięzła, sprężysta, smak delikatny, typowy dla danego asortymentu. Produkt po podgrzaniu doskonale sprawdza się jako ciepły posiłek.

PEPERONI – kiełbasa drobno rozdrobniona z mięsa wołowego, wieprzowego oraz tłuszczu wieprzowego, w osłonce białkowej, suszona, wędzona, pieczona. Przekrój wyrobu charakterystyczny dla produktu typu „salami” – widoczne oczka rozdrobnionego surowca. Długi czas dosuszania decyduje o właściwej konsystencji, i aromacie wyrobu, z kolei dodatek papryczki chilli sprawia iż smak jest ostry , wyrazisty i bardzo intensywny. Najlepiej smakuje pokrajane na bardzo cienkie plasterki, lub jako dodatek do pizzy.

SALAMI DELIKATESOWE – kiełbasa drobno rozdrobniona z mięsa wołowego, wieprzowego, oraz tłuszczu wieprzowego, odpowiednio doprawiona, suszona, wędzona, pieczona, w osłonce białkowej. Na przekroju widoczne „oczka” rozdrobnionego surowca. Długotrwały proces dosuszania , wędzenia oraz pieczenia kształtuje końcową konsystencje oraz współtworzy smak wyrobu. Niewielki dodatek papryczki chilli podkreśla i eksponuje walory produktu. Najlepiej smakuje w postaci cienko pokrajanych plasterków, lub jako dodatek do pizzy lub tostów.

SZYNKOWA WIEPRZOWA – kiełbasa grubo rozdrobniona z peklowanych mięśni szynki wieprzowej z dodatkiem przypraw, w osłonce sztucznej, parzona o dość dużym przekroju plasterków. Barwa na przekroju lekko różowa , jednorodna, konsystencja plasterków dość miękka, soczysta, wyczuwalny aromat dodanych przypraw, w szczególności kolendry oraz gałki muszkatołowej. Kiełbasa idealnie nadaje się na krajalnice, plasterki pasują na kromkę świeżego chleba, jak również łatwo poddają się formowaniu: np. zwijaniu, dzięki czemu ładnie prezentują się na paterze.

KIEŁBASA ŻYWIECKA – jedna z najpopularniejszy obok krakowskiej
oraz kminkowej kiełbasa grubo rozdrobniona z selekcjonowanych
mięśni szynki w osłonce białkowej, wędzona, parzona. Na
przekroju widoczne duże kawałki mięs, konsystencja plasterków
zwięzła i jednocześnie soczysta, smak mięsa dopełniany jest
aromatem użytych przypraw. Po pokrojeniu idealnie nadaje się na
kanapkę.