PIECZEŃ – wyrób blokowy drobno rozdrobniony, wieprzowo – drobiowy, pieczony, lekko wędzony, z ziołową posypką. Barwa na przekroju od różowej do czerwonej, widoczne „oczka” rozdrobnionego surowca oraz użyte w produkcji przyprawy. Konsystencja wyrobu zwięzła, miękka, smak i aromat wyrobu intensywny, pieczeniowy. Produkt idealnie nadaje się na krajalnicę.

PIECZEŃ Z CEBULKA – wyrób blokowy średnio rozdrobniony wieprzowy, z dodatkiem przypraw oraz cebulki, która podkreśla pieczeniowy smak wyrobu. Na przekroju widoczne „oczka” rozdrobnionego surowca, górna powierzchnia posypana mieszanką ziół i przypraw, zapieczona. Konsystencja wyrobu miękka, smak aromatyczny, pieczeniowy z dodatkiem cebulki. Produkt dobrze smakuje z kromką świeżego chleba.

PIECZEŃ Z SZYNKI – wyrób blokowy grubo rozdrobniony z wyselekcjonowanego mięsa mięśni szynki wieprzowej o intensywnym i aromatycznym smaku. 100g wyrobu gotowego wyprodukowano z 100g mięsa wieprzowego. Barwa charakterystyczna dla wyrobu pieczonego – na powierzchni brązowa do ciemno brązowej . Na przekroju kolor różowy , widoczne duże kawałki rozdrobnionego surowca. Konsystencja dość ścisła, mięsna, lekko krucha. Doskonała ze świeżym pieczywem.

PIECZEŃ Z WARZYWAMI – wyrób blokowy grubo rozdrobniony z wyselekcjonowanych mięs wieprzowych o delikatnym ale aromatycznym smaku z dodatkiem suszonych warzyw. Barwa zewnętrzna charakterystyczna dla wyrobu pieczonego: od brązowej do ciemno – brązowej, na przekroju kolor różowy, widoczne kawałki czerwonej i zielonej papryki. Konsystencja dość ścisła, miękka, po pokrojeniu produkt idealnie nadaje się na kanapkę.
