SZYNKA BIAŁA – wyrób z mięśnia szynki wieprzowej – górnej zrazowej, marynowanej, umieszczonej w siatce wędliniarskiej, wyłącznie parzonej. 100 g wyrobu gotowego wyprodukowano z 100 g surowca mięsnego. Barwa zewnętrzna produktu od białej do biało -szarej typowa dla wyrobu nie wędzonego, na przekroju barwa jasna, lekko różowa, konsystencja produktu mięsna, soczysta, krucha, smak delikatny, aromatyczny. Cienkie plasterki produktu idealnie smakują na kromce świeżego chleba, efektownie prezentują się po zwinięciu na paterze.

SZYNKA ZE STRYCHU – wyrób z mięśnia szynki wieprzowej – górnej zrazowej z pozbawioną warstwą tłuszczu, peklowany, mieszczony w siatce wędliniarskiej, wędzony do uzyskania wyrównanej ciemnej barwy produktu, parzony. Barwa na przekroju produktu różowa, typowa dla mięsa peklowanego, konsystencja plasterków mięsna, krucha, lekko soczysta, smak delikatny ale aromatyczny. Szynka idealnie nadaje się na krajalnicę, plasterki bardzo dobrze poddają się formowaniu i zwijaniu dzięki czemu szynka chętnie wybierana jest przez Klientów z przeznaczeniem na dekoracje na paterę lub dodatek do sałatek.

SZYNKA BACY – wyrób z dwóch mięśni szynki wieprzowej: dolnej zrazowej oraz ligawki, marynowanych, połączonych przez przewiązanie przędzą, wędzony do uzyskania złocistej, jasno – brązowej barwy produktu, parzony. Na jednej z powierzchni pozostawiona jest nieznaczna warstewka tłuszczyku, która nadaje produktowi charakterystyczny wygląd jak również jest nośnikiem smaku. Konsystencja plasterków miękka, krucha, lekko soczysta, smak delikatny. Smaczny produkt zarówno na kromkę świeżego chleba, jak również jako dodatek do sałatek lub po zwinięciu idealnie prezentuje się na paterze.

SZYNKA BOCHEN – wyrób z wyselekcjonowanych sztuk mięśni szynki wieprzowej – górnej zrazowej, peklowanych, uformowanych w lekko owalny kształt, parzonych oraz wędzony do uzyskania brązowej barwy zewnętrznej. Barwa na przekroju różowa, konsystencja plasterków zwięzła, soczysta, smak delikatny, delikatnie wyczuwalny aromat wędzenia. Ze względu na dość duży przekrój produktu, plasterki wyrobu idealnie prezentują się po zwinięciu na paterze.

SZYNKA CYGAŃSKA – szynka z jednego z najdelikatniejszych mięśni szynki w formie kulki popularnie zwanego kulką czy też orzeszkiem, marynowana, umieszczana w siatce wędliniarskiej, wędzona w olchowo – bukowym dymie, parzona. Szynka o blisko 80% – owej zawartości mięsa wieprzowego, ciemnej brązowej barwie zewnętrznej, i apetycznym mięsnym przekroju. Masa jednej sztuki to od około 1,20 kg do 1,50 kg a ładny foremny kształt sprawia iż idealnie nadaje się na krajalnicę. Bezsprzeczne zalety tego produktu to intensywny i kuszący zapach wędzenia , delikatny smak wieprzowego mięsa, oraz połączenie kruchości i soczystości każdego plasterka.

SZYNKA GÓRALSKA – szynka z jednego z najsmaczniejszych mięśni szynki wieprzowej – dolnej zrazowej z pozostawioną niewielką warstwą tłuszczyku, który współtworzy wyjątkowy smak i aromat produktu. Szynka peklowana, umieszczona w siatce wędliniarskiej, długo wędzona, parzona. Barwa zewnętrza niejednorodna, ciemno – brązowa, na przekroju barwa mięśni różowa, tłuszczu biało – kremowa. Konsystencja plasterków szynki mięsna, krucha, smak wyrazisty, intensywnie wyczuwalny smak wędzenia.

SZYNKA WIŚNIOWA – produkt z jednego mięśnia szynki wieprzowej, peklowanego, a następnie tak przewiązanego aby nadać mu właściwą formę zachowując jednocześnie jego naturalny kształt. Dzięki długiemu wędzeniu szynka uzyskuje ciemną, wiśniową barwę. Smak produktu typowy dla wyrobu wieprzowego, delikatnie podkreślony mieszanką użytych przypraw. Produkt często wybierany przez osoby unikające tłuszczu gdyż w procesie przygotowywania mięśnia naturalnie występująca warstewka tłuszczu została usunięta. Dzięki swojemu kształtowi produkt idealnie nadaje się zarówno na krajalnicę jak i na kanapkę.

SZYNKA Z LIŚCIEM – wyrób wieprzowy z jednego z jednego z najdelikatniejszych mięśni szynki wieprzowej – z górnej zrazowej, zamarynowanej, umieszczonej w siatce a następnie wędzonej w bukowo – olchowym dymie w wędzarniach tradycyjnych. Barwa zewnętrzna produktu jasno brązowa, na przekroju jednolita lekko różowa. Cechą charakterystyczną produktu jest listek laurowy umieszczony na powierzchni produktu pod siatką wędliniarską. Smak produktu delikatny, mięsny , eksponowany dodatkowo przez użyte w produkcji przyprawy, charakterystyczny dla szynki wieprzowej, wędzonej, parzonej. Wyrób idealnie nadaje się na krajalnice, a plasterki idealnie nadają się zarówno na codzienną kromkę świeżego chleba, jak również doskonale prezentują się po zwinięciu na paterze, jako dodatek do sałatek lub innych dań. Produkt dzięki niskiej zawartości tłuszczu jest często wybierany przez osoby unikające tego składnika żywności lub przebywające na diecie.

WĘDZONKA WOŁOWA – produkt z delikatnego mięsa wołowego z udźca, peklowany, wędzony w dymie bukowo – olchowym, parzony. Wielkość wyrobu gotowego uzależniona od wielkości surowca. Barwa na przekroju intensywnie czerwona, konsystencja plasterków zwięzła, soczysta, smak charakterystyczny dla wędliny wołowej. Produkt polecany dla osób lubiących wyrobu wołowe, lub będących na
diecie.
