KASZANKA BACY – wędlina podrobowa – kiszka. Produkt z udziałem surowców mięsnych oraz niemięsnych wieprzowych w tym wątroby wieprzowej, kaszy pęczak oraz mieszanki przypraw, w osłonce naturalnej wieprzowej, parzony, w postaci różnej wielkości pęt. Przekrój produktu typowy dla wyrobu typu kiszka – ciemny z widocznymi jasnymi ziarnami kaszy. Barwa zewnętrzna uwarunkowana naturalnym kolorem osłonki – jasno szara do szarej. Produkt szczególnie polecany do spożycia po podgrzaniu na patelni – smak mocno wyeksponowany, dobrze wyczuwalne użyte przyprawy oraz wątroba wieprzowa.

KASZANKA Z KASINKI – wędlina podrobowa -kiszka. Produkt z udziałem surowców mięsnych oraz niemięsnych wieprzowych w tym wątroby wieprzowej, kaszy pęczak oraz mieszanki przypraw ,w osłonce naturalnej wieprzowej, parzony. Wykorzystanie kątnic wieprzowych na osłonkę produktu, sprawia iż kształt oraz wygląd zewnętrzny Kaszanki z Kasinki jest nietypowy i charakterystyczny, a produkt cieszy się dużą popularnością wśród Klientów. Barwa zewnętrzna uzależniona od koloru osłonki – od jasnej z odcieniem szarym do jasno-brązowej, na przekroju ciemny z widocznymi jasnymi ziarnami kaszy pęczak. Najlepiej smakuj po intensywnym podgrzaniu na patelni, sama lub z dodatkiem cebulki i boczku.

KRUPNIOK – wędlina podrobowa – kiszka. Produkt z udziałem surowców mięsnych oraz niemięsnych wieprzowych w tym wątroby wieprzowej, kaszy pęczak oraz mieszanki przypraw w osłonce naturalnej wieprzowej, w postaci batonów o długości około 15 cm ,parzony. Zarówno barwa zewnętrzna batów jak i przekrój krupnioku ciemny z widocznymi jaśniejszymi ziarnami kaszy. Produkt cieszący się szczególną popularnością w sezonie grillowym, na co dzień równie dobrze smakuje podgrzany na patelni -smak wyrobu intensywny, typowy dla danego asortymentu, pikantny dzięki świeżo mielonym przyprawom użytym w procesie produkcji.

PASZTET PIECZONY Z KASINKI – wyrób z dodatkiem wątroby wieprzowej, mięsa wieprzowego, przypraw oraz aromatycznego rosołu, pieczony w foremkach, z delikatnie zapieczoną „skorupką” na powierzchni wyrobu. Barwa na przekroju jasno brązowa, konsystencja zwięzła, pozwalająca na krojenie pasztetu jak również na jego rozsmarowanie na kromce chleba. Smak charakterystyczny dla rodzaju produktu oraz dodanych przypraw, wyrazisty z wyczuwalną wątróbką.

PASZTETOWA BACY – wędlina podrobowa – pasztetowa. Produkt z udziałem surowców mięsnych oraz niemięsnych wieprzowych, w tym wątroby wieprzowej oraz mieszanki przypraw, w osłonce sztucznej, parzony, o masie batonów około 0,70 kg. Barwa produkt na przekroju szara z widocznymi płatkami suszonego majeranku, konsystencja zwięzła a jednocześnie smarowna, smak delikatny z wyczuwalnym smakiem dodanej wątroby wieprzowej.

PASZTETOWA Z KASINKI – wędlina podrobowa – pasztetowa. Wyrób z surowców mięsnych oraz niemięsnych wieprzowych, w tym wątroby wieprzowej, oraz przypraw, rozdrobniony (kutrowany) do uzyskania jednorodnej konsystencji, w osłonce naturalnej wołowej, parzony. Barwa zewnętrzna uwarunkowana naturalnym odcieniem (kolorem) osłonki, od kremowej do jasnoszarej. Barwa produktu na przekroju jasnoszara, jednorodna, konsystencja zwięzła a jednocześnie bardzo smarowna, smak delikatny typowy dla danego asortymentu, lekko wyczuwalne użyte przyprawy. Produkt idealnie smarowny, cieszący się dużą popularnością wśród Klientów ze względu na swój niezmienny od lat smak.

SALCESON – wędlina podrobowa – salceson. Wyrób z mięsa wieprzowego (z głów wieprzowych), surowców wieprzowych niemięsnych oraz przypraw, zanurzonych w aromatycznej galaretce, w osłonce sztucznej, parzony. Na przekroju produktu widoczne kawałki surowców oraz miejscowo przyprawy, pod osłonką dopuszczalna niewielka ilość wytopionego tłuszczu. Konsystencja plasterków zwięzła, elastyczna, smak produktu wyrazisty, wśród przypraw dominuje aromat pieprzu oraz czosnku. Produkt idealnie nadaje się na krajalnicę i kromkę świeżego chleba.

SALCESON CZARNY – wędlina podrobowa – salceson. Wyrób z mięsa wieprzowego (z głów wieprzowych), surowców wieprzowych niemięsnych oraz przypraw, w osłonce sztucznej tekstylnej o charakterystycznym nadruku, parzony. Dodatek krwi wieprzowej wpływa na typowy dla danego asortymentu ciemny przekrój wyrobu, na tle którego widoczne są kawałki mięs. Konsystencja plasterków zwięzła, elastyczna, smak delikatny, wyczuwalny aromat przypraw a w szczególności goździków. Wyrób doceniany przez smakoszy danego asortymentu.

SALCESON Z KASINKI – wędlina podrobowa – salceson. Wyrób z mięsa wieprzowego (z głów wieprzowych), surowców wieprzowych niemięsnych oraz przypraw, zanurzonych w aromatycznej galaretce, w osłonce sztucznej tekstylnej o kształcie przypominającym naturalny żołądek wieprzowy, parzony. Na przekroju produktu widoczne duże kawałki surowców oraz przyprawy, pod osłonką dopuszczalna niewielka ilość wytopionego tłuszczu. Konsystencja plasterków zwięzła, elastyczna, smak produktu wyrazisty ale delikatny. Wyrób cięty na krajalnicy tworzy ładne, duże plasterki idealnie pasujące na kromkę chleba.
